قيمه رشته پلو (قيمه لا رشته پلو )
مواد لازم :
برنج :سه ليوان يا 600گرم
رشته پلويي :250 گرم
كشمش پلويي :250 گرم
ادويه براي پلو :دو قاشق چايخوري دارچين
يك قاشق چايخوري هل
كره :به ميزان لازم
گوشت بدون استخوان وچربي گوشفند يا گوساله :450 گرم
لپه :صد گرم (نصف ليوان )
پياز :يك عدد
پودر مغز ليمو :يك قاشق مرباخوري
دارچين :يك قاشق چايخوري سرپر
روغن و نمك وفلفل و زردچوبه:به ميزان لازم
طرز تهيه :
ابتدا پياز خرد شده به صورت نگيني را در روغن تفت مي دهيم تا طلايي بشه .
سپس گوشت را كه به قطعات كوچك به اندازه حدود يك سانتيمتر برش داديم مي افزاييم و تفت مي دهيم تا رنگش عوض بشه .
حالا به آن كمي نمك و زردچوبه و فلفل وكمي دارچين اضافه مي كنيم و سپس آب جوش به آن مي افزاييم و مي گذاريم بپزه .البته من گوشت را در ديگ زود پز پختم .
و بعد لپه پخته شده را به آن اضافه كردم ...البته مي شه در همان ابتدا لپه را هم با گوشت تفت بدهيم و بگذاريم تا پخته بشه .
حالا به آن رب گوجه ومغز ليمو و يك قاشق چايخوري دارچين را اضافه مي كنيم و نمك آن را اندازه مي كنيم وصبر مي كنيم تا كاملا جابيفته وفقط كمي سس داشته باشه .
برنج را كه قبلا خيس كرديم را مي جوشانيم وسه دقيقه مانده به اينكه برنج را برداريم رشته پلويي را به آن مي افزاييم و بعد برنج ورشته را در صافي مي ريزيم .
در كف قابلمه اب وروغن وكمي زعفران مي ريزيم وته ديگ مورد نظر را قرار مي دهيم .
يك لايه رشته پلو و سپس ادويه پلويي و روي آن مقداري قيمه مي ريزيم.
وهمينطور لايه لايه اداه دهيم تا در اخر رشته پلو مي ريزيم وروي آن زعفران دكرده ومقداري كره مي ريزيم و مي گذاريم دم بكشه .
كشمش را در كمي كره وبا ادويه پلويي حدود دو تا سه دقيقه تفت مي دهيم و هنگام سرو روي برنج مي كشيم .
خيلي خوشمزه است نوش جان .