پای چوپان
سلاااااااااااااام به شما همه خوبان .. .این هم یک غذای بین المللی که بسیار خوشمزه است ....مطمئنم خیلی شما از نازنینان این خوراک را امتحان کردید ولی اگه تا حالا تست نکردید امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم :
گوشت چرخ كرده :350 گرم
پياز :دو عدد متوسط
سير :دو حبه
قارچ :400گرم
آبليمو :دو قاشق غذا خوري
رب گوجه :سه قاشق غذا خوري سرپر
آرد :دو قاشق غذا خوري
ادویه کاری :دو قاشق چایخوری
سيب زميني :يك كيلو
خامه :سه قاشق غذا خوري
شير :نصف ليوان
كره :25گرم
نمك و فلفل :به ميزان لازم
طرز تهيه :
ابتدا سيب زميني ها را با پوست وكمي نمك و آب مي گذاريم بپزه .
كمي آب در ماهيتابه مي ريزيم وگوشت چرخكرده را در آن تفت مي دهيم و پياز خرد شده و سير رنده شده و ادويه كاري ونمك وفلفل را به آن مي افزاييم وحدود پنج دقيقه صبر مي كنيم تا گوشت وپياز تفت بخوره و سپس قارچ تفت داده شده (من قبلا در فريزر داشتم ولي اگه آماده شده نداشتيد قارچ ها را به صورت ورقه هاي نازك برش مي دهيم و با دو قاشق آبليمو در كمي روغن و با حرارت بالا تفت مي دهيم تا آب آن تموم بشه )را مي افزاييم .
حالا آرد را اضافه مي كنيم و دو تا سه دقيقه به هم مي زنيم تا خامي آرد از بين بره وبعد حدود نصف ليوان آب جوش به آن مي افزاييم ودر ماهيتابه را مي گذاريم تا آب آن تموم بشه وجابيفته و در آخر رب گوجه را به آن اضافه مي كنيم .اضافه كردن آرد با عث انسجام مواد گوشتي مي شه كه من اين نكته را از دوست خوبم كويرات نازنين (وبلاگ تنبل خونه شاه عباسي) ياد گرفتم .
بعد سيب زميني ها پخته را پوست مي كنيم و همينطور داغ رنده مي كنيم و نمك وفلفل و شير و خامه ونصف كره را كم كم به آن اضافه مي كنيم تا يك پوره خوشمزه داشته باشيم .
كمي ظرف پيركس را چرب مي كنيم و مايع گوشتي را در آن صاف مي كنيم .
سپس پوره سيب زميني را روي آن مي ريزيم وبا پشت قاشق صاف مي كنيم .
اگه دوست داشتيد مي توانيد با قيف مقداري از پوره را شكوفه بزنيد..من كمي از پوره را زعفراني كردم تا شكوفه ها دو رنگ شود .و در آخر مابقی کره را به صورت ذوب شده روی آن می ریزیم .
حالا آن را در طبقه وسط فر و در حرارت 200 درجه ساتيگراد به مدت حدود چهل دقيقه مي پزيم وگريل را حدود پنج دقيقه روشن مي كنيم تا روي آن هم برشته وطلايي بشه ........
خيلي خوشمزه است ..نوش جان