سلام به همه عزیزان.خدا قوت..این هم یک شیرینی محبوب که برای عید نوروز هم خیلی مناسبه.امیدوارم خوشتون بیاد.

مواد لازم:

روغن جامد:220 گرم

آرد سفید:130گرم

آرد نخودچی:130 گرم

آرد برنج:110گرم

پودر قند:50گرم

عسل:50گرم

هل:یک قاشق غذاخوری

زعفران دمکرده:دو تا سه قاشق غذاخوری

برای رومال:

زرده تخم مرغ:یک عدد

نمک:یک پنس

 طرز تهیه:

اول از همه ذکر این نکته مهمه که با توجه به اینکه ،تمام روغن های جامد ،در واقع نیمه جامد هستند لطفا آن را روی بخار کتری ذوب کنید ومجددا در یخچال یا فریزر قرار دهید تا کاملا سفت بشه.

ابتدا روغن جامد را وقتی به دمای محیط رسید (نه اینکه ذوب بشه)را حدود یک دقیقه با همزن برقی می زنیم.

پودر قند را اضافه می کنیم وخیلی خوب حدود 5 دقیقه می زنیم تا پف کنه و رنگش روشن تر و حالت خامه ای پیدا کنه.

 

در این مرحله هل و عسل را هم اضافه می کنیم و سی ثانیه می زنیم.

حالا زعفران دمکرده غلیظ را به آرامی اضافه می کنیم تا رنگ دلخواهمون به دست بیاد.

سه نوع آرد را مخلوط می کنیم وسپس بعد از الک به تدریج اضافه می کنیم تا خمیر جمع بشه.

بعد خمیر را در پاک فریزر در بسته در محیط آشپزخونه ،به مدت 24 ساعت می گذاریم تا استراحت کنه.

خمیر را بین دو نایلون ،به ضخامت نیم تا یک سانتیمتر ،باز می کنیم و قالب می زنیم.من با کاتر مخصوص پادرازی قالب زدم.یک مقدار هم از یک کاتر کوچکتر استفاده کردم.

شیرینی را با کمی فاصله ،در سینی که کاغذ روغنی انداختیم می چینیم.

مواد رومال را با چنگال می زنیم و با برس روی شیرینی ها می زنیم و این کار را یک بار دیگر تکرار می کنیم.

بعد با سر چنگال که چرب هست روی شیرینی ها شیار می اندازیم.

مدت پخت شیرینی در دمای 180 درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر حدود 15 تا بیست دقیقه هست.(البته حرارت فر من زیاده ودر دمای 130 درجه به مدت یک ربع طول کشید.)

**ملاک آماده شدن شیرینی اینه که روی آن و لبه های کمی قهوهای روشن بشه.واگه دوست دارید روی آن پررنگ تر بشه دو دقیقه گریل را روشن کنید.

صبر می کنیم خنک بشه و بعد شیرینی ها را در یک ظرف در بسته نگهداری می کنیم.

خیلی خوشمزه است.نوش جان.