نان لبو
آدرس صفحه من در اینستاگرام:liliangol54
مواد لازم:
آرد گندم:550 تا 600 گرم
آب لبو پخته:یک لیوان
لبو خام رنده شده:150 گرم
مایه خمیرخشک فوری:نصف قاشق غذاخوری
شکر:نصف قاشق غذاخوری
تخم مرغ:یک عدد
رنده پوست پرتقال :یک قاشق غذاخوری
نمک:یک قاشق مرباخوری
روغن مایع:چهار قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا نصف لیوان آب لبو و مایه خمیر و شکر را مخلوط می کنیم.(آب لبو باید ولرم باشه.یعنی وقتی با انگشت تست می کنیم گرم باشه ولی دست را نسوزانه).این مخلوط را در یک جای گرم قرار می دهیم تا پف کنه و حجمش دوبرابر بشه.
**برای درست کردن آب لبو حدود یک کیلو لبو را حدود سه ساعت می پزیم تا فقط یک لیوان آب داشته باشه .
حالا تخم مرغ و دو قاشق روغن و رنده پوست پرتقال و مابقی آب لبو را مخلوط می کنیم.و کمی با چنگال می زنیم.
رنده لبو هم به آن می افزاییم.و سپس مایه خمیر به عمل آمده را هم اضافه می کنیم.
حالا آرد را به تدریج اضافه می کنیم و اول با قاشق مخلوط می کنیم و سپس با دست خمیر را جمع می کنیم تا زمانی که به دست نچسبه.
حدود ده دقیقه خمیر را ورز می دهیم و بعد روی ظرف را می پوشانیم تا حدود یک تا دو ساعت خمیر ور بیاد و تقریبا حجمش دوبرابر بشه.علامت ور آمدن خمیر اینه که جای انگشت روی خمیر می مونه.
بعد خمیر در قالبی که از قبل چرب کردیم قرار می دهیم قرار میدهیم.من از قالب لوف استفاده کردم.بهتره نصف قال خالی بمونه.حدود نیم ساعت دیگه هم به خمیر استراحت می دهیم.و بعد دو قاشق روغن باقیمانده را روی خمیر می ریزیم .
در طبقه وسط فر با حرارت 180 درجه به مدت نیم ساعت حدودا پخته می شه.
خیلی خوشرنگ می شه و خوشمزه.لطفا صبر کنید تا سرد بشه و بعد برش بدهید.نوش جان.