شامی گیلانی
سلام به همه همراهانم ...امیدوارم همه شما خوب وسرحال باشید ...طاعات وعباداتتون قبول در گاه الهی باشه و لطفا من را هم از دعای خیرتون فراموش نکنید.این هم یک نوع شامی متعلق به استان گیلان که انرا را از یکی از دوستان عزیزم یاد گرفتم که در واقع افطاری مهمانشون بودم ...بسیار راحته واز آن مهمتر اینکه می شه خمیر شامی را بسته بندی کرد و در فریزر نگهداری کنیم و بعد در عرض نیم ساعت آنرا درست بفرمایید .برای روز های غیر از ماه مبارک رمضان هم شام بسیار مناسبی هست .(قابل توجه خانوم های شاغل و کدبانو )امیدوارم آنرا را بپسندید .
نکته قابل توجه و مهم :مواد زیر را پس از اینکه تبدیل به خمیر شامی شد را به سه قسمت می کنیم و دو قسمت را به صورت بسته بندی در فریزر می گذاریم . و یک سوم مواد حدود ده شامی می شه که برای دو الی سه نفر کافیه ..
مواد لازم :
گوشت گوسفند بدون استخوان وچربی (مغز ران ):250 گرم
لپه :250 گرم
نخودآبگوشتی :250 گرم
سیب زمینی :یک عدد متوسط
پیاز متوسط :یک عدد
نمک وفلفل به میزان لازم
(مواد زیر برای یک سوم خمیر فوق هست )
تخم مرغ :یک عدد
زرد چوبه :یک قاشق چایخوری
آرد نخودچی :یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه :
ابتدا گوشت را با اب سردروی حرارت زیاد می گذاریم تا به جوش بیاد و بعد کف روی اب را می گیریم و نحود و لپه ای که از قبل خیس کردیم را به آن اضافه می کنیم و سپس صبر می کنیم تا مجددا به جوش بیاد ..حرارت را را ملایم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا دو تا سه ساعت بپزه .(البته می تونیم از زود پز هم استفاده کنیم .)
وقتی گوشت کاملا پخته شد نمک وفلفل دیگ را اندازه می کنیم و سیب زمینی و پیاز را هم می افزاییم .
صبر می کنیم تا بقیه مواد هم بپزه و کاملا اب دیگ تموم بشه .
حالا کلیه مواد فوق را چرخ می کنیم ویا با گوشت کوب ،می کوبیم .
در این مرحله مواد را به سه قسمت می کنیم و دو قسمت را در کیسه فریزر قرار می دهیم و آنرا فریز می کنیم .به یک قسمت باقیمانده یک عدد تخم مرغ و یک قاشق چایخوری زردچوبه می افزاییم و آنرا کامل ورز می دهیم و در صورت نیاز یک قاشق ارد نخودچی را به آن اضافه می کنیم .
حالا ابتدا با کمی آب دست را مرطوب می کنیم واز خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم کف دست آنرا به شکل دایره در می آوریم و با سر انگشت وسط آنرا سوراخ می کنیم و در ماهیتابه که قبلا روغن در آن داغ شده می چینیم .پس از چیدن شامی ها در ماهیتابه به سرعت حرارت را کم می کنیم .چون این شامی همه موادش پخته هست و خیلی سریع می سوزه .
و قتی یک طرف شامی کاملا پخته شده به ارامی شامی ها را برمی گردانیم .قبل از ان به شامی ها دست نمی زنیم چون خیلی ترد هست و سریع خرد می شه .
شامی آماده هست وبا سبزی خوردن فوق العاده خوشمزه هست ...نوش جان
دسر کاسترد دو رنگ آش رشته
خلیم سوپ جو با سس سفید
شله زرد قالبی کوکو سیب زمینی خام
بیفتک با گوشت چرخکرده
مطبخ_آشپزي_رنگین - خوشمزه -تزیین -مطبخ رویا -آشپزخانهpersian cuisine , food &cook recipes